12 Aralık 2017 Salı

Zebra Perdelerin Stor Perdelerden Farkı Nedir ?

Zebra Perdelerin Stor Perdelerden Farkı Nedir ?

Mekanik bir perde sistemi olan zebra perde görünümü nedeniyle bir zebrayı andırdığı için zebra perde ismini almıştır. Perde türlerinden stor perde grubu arasında yer alan zebra perde, kullanım açısından kolaylık sağlamak amacıyla tasarlanmış olup diğer perde türlerine göre bir çok avantaja sahiptir. Bilindiği üzere stor perdelerin kullanım açısından en büyük sıkıntısı tamamen açılıp tamamen kapanıyor olmasıdır. Bundan dolayı stor perde kullananlar güneşlik ve tül olmak üzere iki ayrı parça stor perde kullanmak zorunda kalıyordu. Stor perdelerin bu kullanım zorluğundan dolayı istenildiği kadar açılabilen ve tek bir mekanizmaya bağlı olan zebra perdeler tasarlanmıştır.
ZEBRA PERDELERİN STOR PERDEDEN FARKI NEDİR?
Ürün grubu olarak stor perdeler arasında geçen zebra perdenin diğer stor perdelerden farkı çift katmanlı olmasıdır. En altta bulunan tülde ve üstteki tülde bulunan şeritler üst üste geldiği zaman güneş ışığını kapatmaktadır. Güneş ışığının odaya girmesi istendiği zaman ise sadece tül olan kısmı ile kumaş üst üste getirilmektedir. Mekanizma olarak stor perdelere benzeyen zebra perdelerin alt kısmındaki tül çıtaya direkt olarak bağlıdır. Stor perdelerde çıtaya direkt olarak bağlı olmayan bu kısımdan dolayı tek kat olarak aşağı ve yukarı hareketleri yapılabilmektedir. Zebra perdelerde ise çift kat olarak aşağı ve yukarı hareketleri yapılabildiği için perde tam açılmadan veya kapanmadan kullanılabilmektedir.
ZEBRA PERDELER NASIL TEMİZLENİR?
Diğer stor perdelerde olduğu gibi zebra perde temizliği de oldukça kolaydır. Stor perdelerde mekanizme sökülerek yapılan temizleme işlemi zebra perdede mekanizma sökülmeden yapılmaktadır. Çift kat olarak tasarlanmış olduğu ve alt kısmındaki tül tamamen mekanizmaya bağlı olduğu için bu şekilde yapılmaktadır. Zebra perdelerin kullanıldığı yere göre temizlenme sıklığı farklılık göstermektedir fakat en ideal olan temizleme sıklığı altı ile on iki ay arasındadır.
ZEBRA PERDELER NERELERDE KULLANILABİLİR?

Zebra perdelerin kullanım alanları çok çeşitlidir fakat normal perdelere göre yıkama ve takma kolaylığının bulunmasından dolayı genellikle evlerin mutfaklarında veya iş yerlerinde tercih edilmektedir. İş yeri ve mutfak haricinde evlerin diğer kullanım alanlarında zebra perde kullanılması herhangi bir problem yaratmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder