12 Mayıs 2018 Cumartesi

Gece ve Gündüz Kullanımında Rahatlığı Olan Perde

Gece ve Gündüz Kullanımında Rahatlığı Olan Perde 


Kullanım alanı açısından oldukça kolay ve geniş olan bu perde çeşidi son zamanlarda çok popülerdir. Bu tarz perdeler ev ve ofis gibi çoğu alanlarda rahatça kullanılabilirler. Zebra perde de stor perde kategorisinde değerlendirilmesi mümkündür. Bu perdeler bir tür mekanizma ile aşağı ya da yukarı doğru çekilip indirilebilir. Bu nedenle stor perde için uygun olan pencereler aynı zamanda bu perde çeşidi için de uygun olacaktır. Ev ve ofislerin dışında mutfak, teras ya da balkonlarda da kullanılır.
Bu perdenin ismi ise şeklinin çizgili olmasından kaynaklanır. Bu çizgiler perdeye kendine özgü bir hareketlilik katar. Zebra perde denildiği zaman siyah beyaz olarak algılansa da çok sayıda çeşitli renk ve şekilleri mevcuttur. Özetle bu perde ismini şeklinden alır.
Gece ve gündüz de çok rahat bir şekilde kullanımı olduğu için bu perde çeşidi insanlar tarafından çok tercih edilir. Şeklinden dolayı birçok dekorasyon çeşidi ile kullanımı sağlanabilir. Bu perdeler kumaşın sık bir şekilde dokunması ile elde edilir. Kaplamada genel olarak polyester kullanılır. Şeritlerin biri tülden diğeri ise kumaştan yapılarak çift katlı kullanılır. Bu sayede hem güneşlik hem de tül olarak iki şekilde kullanılabilir.
Zebra Modelinin Özellikleri
Tekstil tasarımcılarının en önemli buluşlarından olan bu perde türünün bambu, jakarlı, piliseli gibi çeşitleri mevcuttur. Bambu modeli üzerindeki duruşunun bambu yapısını andırması sebebiyle benzetilerek isimlendirilmiştir. Jakarlı model ise üzerinde bulunan simli yapıların sağladıkları ışıklar ile dikkat çeker. Bu model müşterilere farklı bir alternatif olarak sunulur. Piliseli modelde ise perdenin üretildiği kumaş sık dokulu ve çift katlıdır.
Zebra Temizliği
Tüketicilerin genellikle nasıl temizlendiği konusunda kafalarında soru işareti olan bu zebra perde çeşitleri kolonyalı bir mendille bile rahatlıkla temizlenmesi mümkündür. Bunun dışında iç kısımlarındaki çıtalar çıkartılarak perdenin düz bir zemine serilmesi ile de temizliği sağlanabilir. Temizliğinin kolayca yapılması sebebiyle de bu model çok fazla tercih edilir. Kolay kir tutmama özelliği ise bir diğer çekicilik unsurudur. Kaliteli kumaşlar ile üretilen bu perde çeşidi çeşitli testlerden geçirilerek minimum düzeyde kir tutması sağlanmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder