16 Kasım 2017 Perşembe

Zebra Perde Nerelerde Kullanılır Ve Avantajları Nelerdir?

Zebra Perde Nerelerde Kullanılır Ve Avantajları Nelerdir?

Nerelerde Kullanılır?
Son yıllarda modern görünümü ile en çok tercih edilen perde çeşitlerinin başında gelmektedir. Bu perde görünümünden dolayı zebra perde ismini almıştır. Bu perde, yatay çizgiler şeklinde olan modellerinin yanı sıra, gelişmesiyle dikey çizgiler şeklinde de tasarlanmaya başlanmıştır. Bu da birçok kişi tarafından ilgi odağı olmasına neden olmuştur. Bu dikey perdeler genellikle evin salonlarında ve iş yerlerinin büyük camlarında kullanılmakta ve oldukça da beğenilmektedir. Özellikle büyük ve geniş camlarda kullanılmakta ve modern bir görünüm kazanılmaktadır.
Avantajları Nelerdir?
Bayanlar eski zamanlardan beri kullanılan tül perdelerden yakınmaktadırlar. Özellikle tül perdeleri çıkarıp takmak pek çok bayan için oldukça zordur. Ayrıca her yıkamada aynı zorlukla karşılaşmak da bayanlar için can sıkıcı bir durum olmaktadır.
Tül perdelerde rahatsız olunan bir diğer konu da güneş ışınlarının büyük bir kısmını içeriye geçirmeleridir. Ancak zebra perde modelinde iki hat arasından ışık geçmesi ve hat aralarının isteğe göre belirlenmesi söz konusu olduğu için bu perdeler oldukça avantajlıdır. Ayrıca bu hatlar kolay hareketlerle çevrilerek isteğe göre ayarlanabilir özellikte ve istenilen derecede güneş ışığının içeriye girmesi sağlanmaktadır. Yanı hatlar koyu bir katman ve araları da tül perde görevini gördüğü için istendiği gibi ayarlamak kullanıcının elindedir. Bu oldukça büyük bir avantajdır. Ayrıca bu kalın hatların farklı desen ve renklerde olması da estetik anlamda oldukça avantaj sağlamaktadır. Her geçen gün yeni desen ve renklerde perdeler üretilmekte ve kullanıcılara sunulmaktadır. Aynı şekilde iki renk seçeneği de bulunmaktadır. Hatları ve aralardaki tül kısımları farklı iki renkte tasarlanarak, bulunduğu mekan ile renk uyumu da yakalanmaktadır. Ayrıca bu perdeler kullanılacağı mekana göre istenilen boyutlarda tasarlanmaktadır. Ölçüleri alınır ve imalathanede o boyutlarda tasarlanır. Bu perdelerin üst kısmına estetik değer katmakta olan stor da eklenebilmektedir.

Özellikle son yıllarda storlu zebra perde modelleri oldukça ilgi görmekte ve hızla yayılmaktadır. Burada da isteğe göre iki ya da üç renk olarak yapılmaktadır. Ayrıca yaygın kullanılmasıyla yeni modelleri de ortaya çıkmakta ve gün geçtikçe de ilgi artmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder