7 Kasım 2017 Salı

Zebra Perde Nedir? Ne Avantaj Sağlar?

Zebra Perde Nedir? Ne Avantaj Sağlar?

Ev dekorasyonu alanında her geçen gün farklı ve kullanışlı ürünler geliştirilmektedir. Bu ürünlerden en çok göze batanı şüphesiz perde çeşitleri olmaktadır. Artık klasik perdelerin çok az kullanıldığı günümüzde, stor perde ve versiyonlarında perde modellerine çokça talep oluşmaktadır.
Zebra Perde Nedir?
Bu model perde, mekanizmalı perde sınıfında yer alan, görünümü çizgili olduğundan ve zebrayı andırdığından zebra adını almış olan bir perde çeşididir. Birbirine uyumlu olacak şekilde, paralel hat şeklinde desenlerde üretilmektedir. Bu tarz perdeler hem gece ve hem de gündüz kullanılabilme özelliğine sahiptir. Son yıllarda en çok tercih edilen perde modellerinden biridir. Stor perdeye alternatif olarak geliştirilmiştir. Çift katlı bir yapıya sahiptir, bir tarafı tül, bir tarafı kalın kumaş olacak şekilde üretilmektedir.
Nerelerde Kullanılır?
Perdeler, iş yerlerinde, okullarda, ofislerde, evlerde kullanılabilmektedir. Evlerde genellikle mutfaklarda kullanılmakla beraber, oturma odası, salon, çocuk odası, yatak odasında da kullanılabilmektedir. Her türlü cama uygulanabilen geniş bir yelpazeye sahiptir. Mekanizma yapısı stor perdenin hemen hemen aynısıdır. Tek farkı, stor perde tek kat aşağıya yukarıya doğru çalışır, zebra perde çeşitleri ise çift kat olarak aşağıya yukarıya doğru çalışmaktadır.
Kullanım Avantajları Nelerdir?
Perdeler, sürekli aşağı yukarı çekilme derdine son verir. Çift katlı kısmı ile tül olan kısımlardan içeriye güneş ışığı girmesini sağlar.
Temizliği klasik perdelere nazaran daha kolaydır. Çok sık yıkanmalarına gerek yoktur. Yılda iki kez, altı ayda bir yıkanması uygundur. Yıkama işlemi yapılırken mekanizma komple çıkarılır, yıkama işlemi yapıldıktan sonra aynı şekilde yerine takılır.
Hem tül ve hem de güneşlik olarak kullanılabilmektedir. Ekstra bir güneşlik kullanılmasına gerek yoktur.
Her türlü dekorasyona uygun olarak imal edilmektedir. Çok farklı renk ve desenlerde kolayca temin edilebilmektedir.
Ayrıca güneşlik kullanılmasına gerek olmadığından, evin içerisinden olduğu gibi dışardan da şık ve estetik bir görüntü oluşmasını sağlamaktadır.
Modern görüntüsü ile zebra perde, ev dekorasyonunu tamamlamaktadır. Dekoratif olarak zerafet ve şıklık sağlamaktadır.

Dışarıdan gelen güneş ışığının istenmemesi durumunda, koyu renkli perde kısmı tül kısmın üzerine getirilerek, güneş ışığının içeriye girmesi engellenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder