14 Şubat 2018 Çarşamba

Zebra Perdelerin Dekoratif Kullanımı Nasıl Olur?



Zebra Perdelerin Dekoratif Kullanımı Nasıl Olur?

Ev dekorasyonunun hem en önemli hem de en kafa karıştırıcı kısmı perde seçimidir. Önemlidir çünkü perdeler evin iç unsuru olmasının yanında evin konumuna bağlı olarak bir dış dekorasyon ürünü olarak da kullanılır. Yani evi caddeye, sokağa tanıtan, yapı bütünlüğe katkı sağlayan bir dekoratif zaruri ev materyalidir. Hal böyle olunca da perde seçmek ciddi bir özen gerektiriyor. Kumaşıyla, dokusuyla, tarzı ve renkleriyle evin genel havasına uygun ve ev sahibinin gönlüne göre bir perde bulabilmek de gerçek bir çaba istiyor.
Peki, bütün o şık evler nasıl kusursuz bir perde seçimiyle adeta bir sanat eseri gibi görünüyor? Elbette perde seçimini herkes önemser ancak mükemmel dekorasyonun köşe taşının perde olduğu fikri biraz fazla kaçıyor gibi görünüyor. Ancak gerçekte daha bile fazlası olduğu, bomboş bir eve iyi bir perdeyle nasıl da yaşam katılabildiği düşününce görülebiliyor.
Günümüz Dekorasyon Anlayışında Perde Seçimi Nasıl Olmalı
Peki modern dekorasyona tam adapte bir seçimi nasıl olmalıdır? Klasik perdeler çok çeşitli ve ilk bakışta gönül çelen modellere sahip olsa da zamanla kendisinden bıktırıp temizliğinin zorluğundan ya yaka silktiriyor. Çünkü hem devir hız devri, hem de temizlik vazgeçilecek bir şey değil. Bütün bu değişkenler göz önünde bulundurularak geliştirilmiş ve neredeyse çıktığı günden bu güne kadar en fazla kullanım alanında tercih edilen zebra perde modelleri akla geliyor. Öncelikle kesinlikle her zevke hitap edebileceği bir gerçek. Piyasaya ilk çıktığında yalnızca iş yeri ve ofis gibi yerlerde kullanılabilir tek tip modeller üretilse de artık oturma odasından banyoya kadar evin her alanında kullanılabilecek bir tasarım harikası olarak karşımıza çıkıyor.
Hem Güneşlik Hem Tül
Güneşlik ve tül ikilisi evin gün ışığı alma saatlerine adapte olmuş birer tekstil ürünü olarak, neredeyse birlikte kullanılmak zorunda gibi bir algı yaratıyor. Aslında zebra perde modelleri biraz da bu bakışa hizmet ediyor. Çünkü iki ayrı dokunun peşi sıra dizilmesiyle tasarlanmış zebra perde modelleri hem günümüz pratik ev döşeme fikrine hem de geleneksel perde kullanım şekillerine ayak uydurarak uzun zamandır en çok tercih edilen perde olma özelliğini koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder