7 Şubat 2018 Çarşamba

Stor Perdenin Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Stor Perdenin Kumaş Özellikleri Nelerdir?


Pencerelerin şıklığını sağlayan ve mekanların dış mekana karşı kapatılmasını sağlayan ürünlerden en sık kullanılanı stor perde çeşitleridir. Özel kumaş kullanılarak, özel bir mekanizma yardımı ile üstteki boruya sarılarak çalışan böylece ile yukarı/aşağı yönde kolaylıkla hareket edebilen kullanışlı bir üründür. Pencere ölçüsüne göre kesilen ürünün kumaşı, üst tarafta bulunan alüminyum boruya takılarak mekanizmanın düzgün çalışması sağlanmaktadır.
Kumaş özelliklerine göre çeşitlere ayrılan bu ürün, her mekana uygun model ve renkleriyle tercih edilme sebebidir. Ayrıca pencerenin düzgün ve estetik görüntü vermesi açısından da uygun bir seçenektir. Yalnızca evlerde değil, okul, ofis, cafe ve restoranlarda da ihtiyacı karşılamakta, şık bir görünüm katmaktadır.
Kumaş Özellikleri Nelerdir?
Her tür kumaştan stor perde yapılmaktadır. Pamuklu, keten, polyester ve şantuk olarak adlandırılan kumaşlar kullanılmaktadır. Keten ve pamuklu kumaşlar yıkanmaya elverişli değildir. Bu nedenle ürün seçiminde bu detay mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Ürün çeşitliliği ile göz dolduran bu ürünün çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Bambu, Fransız dantel, zebra, file, ahşap Jaluzi, ofis, çizgi karakter, motorlu, dikey, screen, salon, kruvaze, çift zebra ve daha pek çok çeşidi ile her mekana uygun bir seçenek bulmak olanaklıdır. Kumaş çeşidi seçilirken, kullanılacak mekanın kullanım amacı, kumaşın dayanıklılığı, diğer dekorasyon detayları ile uyumu ve temizlenme koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Ürünün kullanılacağı yerin nemden, rutubetten arınmış olması kumaşın ömrünün uzaması açısından önemlidir. Bu ürün genellikle toz ve nemsiz ortamlarda 4- 6 yıl kadar kullanılabilmektedir.
Temizliği Nasıl Yapılmaktadır?
Kumaşın içinde bulunan apre sayesinde stor perde toz ve kire karşı dayanıklıdır.
 Haftada bir kez nemli bez ile silmek temizlik açısından önemlidir. Yıkanmak istendiğinde ise mekanizmadan çıkarılarak düz bir semine serilerek yıkanmalıdır. Temizlik esnasında ağartıcı kullanılmamalıdır, yumuşak bir fırça veya sünger yardımı ile temizlenerek durulanmalıdır. Durulamanın ardından düzgün bir yere asılarak kurutulmalıdır. Kırışmaması için düzgün kurutma işlemi yapmak çok önemlidir. Karatma pamuklu ve güneş geçiren kumaşların yıkanması önerilmemektedir. Polyester ve şantuk kumaşlardan üretilen çeşitleri yıkamaya dayanıklı olduğundan yıkanmasından sakınca olmamaktadır. Kullanım koşullarına uyulduğunda ürün dayanıklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder