30 Ocak 2018 Salı

Dekorasyon Açısından Perde Kullanımı

Dekorasyon Açısından Perde Kullanımı

Ev, ofis ve diğer tüm kapalı alanlarda dekorasyonu tamamlayıcı unsurlardan birisi de perdelerdir. Hem oda içerisinde perdenin asıl amacını yerine getirebilmesi hem de dekorasyona uyum sağlaması odanın ferahlığı açısından da önemlidir. Bu nedenle, dekorasyona uyumlu fakat odanın havasına aykırı olmayan renk ve dokularda perdeler tercih edilmelidir. Bunun için en iyi perde seçenekleri zebra perde modelleridir. Bu perdeler, çift yüzlü kullanım sayesinde hem gün ışığını odaya en iyi şekilde alabilmekte hem de özel üretim ile dekorasyona uygun şekilde imal edilebilmektedir. Ev, ofis, kurum ve kapalı her türlü alanda kullanımı uygun olan bu perde modelleri, sadece camı örter şekilde üretildiği için odada kalabalık da yaratmamaktadır.
Dekorasyona Uygun Perdelerin Kullanım Faydaları
Dekorasyon, kişilerin zevk ve beğenileri doğrultusunda oluşturulan bir olgudur. Bu nedenle, dekorasyona uygun perde kullanımı hem odanın renkleri ile uyum sağlayacak hem de görsel olarak bütünlük yaratacaktır. Özellikle, bu amaçla kullanılacak zebra perde modelleri çift taraflı kullanabildiği için istenilen renk skalalarında üretim yapılabilmektedir. Çift yüz sayesinde dekorasyon rengini yumuşatabilir ya da dekorasyon ile zıt bir uyum yakalanabilir. Bu perdelerin tamamını kaldırmadan çift yüzü sayesinde güneş ışığını perde kapalıyken dahi oda içerisine alabilirsiniz. Temizlenme ve kolay çıkartma özelliği de hem dekorasyon hem de hijyen açısından oldukça büyük avantaj sağlamaktadır.
Modern Perdelerde Temizleme Talimatları

Modern çizgilerle üretilen ve oldukça ergonomik bir kullanım sunan zebra perde modelleri, temizlenmesi açısından da kişiye kolaylık sağlamaktadır. Uygun perde temizleyicileri ile sadece silinerek de temizlenebilen bu perdeler, kumaş yapısına göre yıkanabilme özelliğini de ürünlerde barındırmaktadır. Her perdenin dokusu, yumuşaklığı ve üretildiği kumaş farklı odluğu için öncelikle perdenin temizlenme talimatlarına çok dikkat edilmelidir. Çünkü bazı perdeler yıkanabilir iken bazı perde modelleri yapıları gereği su ile fazla temas ettirilmemelidir. Bu nedenle, mümkün olduğunca hafif nemli bir bez yardımı ile sadece perde yıkama için kullanılan deterjanlar temizlemek için kullanılmalıdır. Farklı kimyasal içerikli hijyenik ürünler perdelerde solma ve yıpranma yapacağı için çok tercih edilmemelidir. Durulama işlemi ise yine nemli bir bezle yapılmalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder