13 Mart 2018 Salı

En Çok Tercih Edilen Perde Modelleri Nelerdir?

En Çok Tercih Edilen Perde Modelleri Nelerdir?


Günümüzde her alanda kullanım kolaylığı sağlaması açısından gelişen her eşya gibi perdelerde de eskiye göre büyük değişimler olmuştur. Perde üretimleri ve tasarımları yapılırken kullanım kolaylığı ve temizlik açısından pratik olması için birçok ev ofis perde tasarımı yapılmıştır ve tercih edilen birçok model vardır. Bu modellerden en yaygın kullanımı olan zebra perde bilinen normal perde modellerine göre çok farklıdır. Kullanım açısından pratik ve temizlik açısından kolay temizlenen bir modeldir. Özellikle de yeni dönem evlerde kullanılan asma tavan yapılar perde kornişi tutmadığından perde seçimleri farklı modellerden yana kullanılmaktadır. Kullanım alanı bu şekilde genişleyen yeni dönem perdeler yıkama ütüleme gibi işleri de ortadan kaldırdığı için en çok tercih sebebi olmaktadır.
Perde Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?
Perde seçimleri kullanılacak pencerelerin boyutlarına ve modellerine göre yapılmalıdır. Pencerelerin açılıp kapanma yönleri ve açılarına uygunluğu olacak modellerden yana seçimler yapılmalıdır. Renk seçimleri ise kullanılacak alanın renk tonlarına uygun olmalıdır. Tül, güneşlik tarzı perdeler hem temizlik açısından hem de kullanım zorluğundan dolayı neredeyse tarih olmak üzere. Bu modellerin yerine gelen modellerden olan zebra perde ve benzer modeller temizlik açısından büyük kolaylık sağlamaktadır. Bunun dışında ayrı ayrı kullanılan tül ve güneşlik yerini tek bir perde almıştır. Bu model perdelerin kullanımı kenarından sarkan iplerle olmaktadır. Aşağı yukarı hareketlerle açılıp kapanmaktadır.
Yeni Model Perdeler Nasıl Temizlenir?
Klasik model perdeler gibi yumuşak kumaşa sahip olmayan yeni perde modellerini temizlemek için çıkarırken extra hassas davranılmalı ve dikkatli olunmalıdır. Yapıları gereği sert kumaşa sahip olan bu perdeler çıkarma ya da takma esnasında kırılabilir ve kalıcı izler oluşabilir. Çıkarılırken ve takılırken rulo haline getirmek kolaylık sağlamaktadır. Çıkarma işleminden sonra temizlik için uygun bir alana serilmeli ve öncelikle kuru bez ya da süngerle üzerindeki tozlar alınmalıdır. Sonrasında kimyasal olmayan temizlik ürünleriyle nemli bez ile hafif dokunuşlarla silinmelidir. Bezin ulaşamadığı ince şerit alanlar diş fırçası ile bastırmadan temizlenebilir. Zebra perde temizliği yapıldıktan hemen sonra kullanıma hazır hale gelir.Takma aşamasında da çıkartırken olduğu gibi dikkat edilmelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder