16 Haziran 2018 Cumartesi

Çok Zor Leke Tutan Stor Perdelerin Ortalama Ömrü

Çok Zor Leke Tutan Stor Perdelerin Ortalama Ömrü


Stor tipi perde modelleri, sert görüntüye sahip, bir mekanizma vasıtasıyla açılıp kapanabilme özelliğine sahip bir perde türü ve çeşididir. Bu tip perdelerin kullanımı çok kolay olmakla birlikte, stor tipi perdeler, evlerde de kullanım rahatlığı açısından çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
Ham kumaştan üretimi sağlanmayan stor perde üzerlerinde, işleme faaliyetleri için kullanımı yapılan kolanın sanayi çeşidi olanı, “apre” bulunmaktadır. Apre, kumaşı oldukça sert bir hale getirici özelliğe sahiptir. Kumaşta bu ürünün kullanılmasının sebebi ise, kumaşın boruya sola veya sağa doğru her hangi bir çekme yapmadan sarılmasını sağlamaktır.
Çok zor leke tutan stor tipi perdelerin ortalama ömrü, dört senedir. Fakat rutubetsiz ve tozsuz alanlarda bu süre, yaklaşık altı yıla varıncaya kadar uzayabilmektedir. Evlerde ya da ofislerde çok rahat bir biçimde kullanımı sağlanabilen stor perde, oldukça fazla renk ve kumaş seçeneği bulunmaktadır.
Stor Perdeler De Kullanılan Kumaş Tipleri
Stor tipi perde yapımında kullanılan birçok kumaş türü bulunmaktadır. Bunlar arasında pamuk, keten, polyester ve şantuk sayılabilir.
Pamuk
Pamuklu yapıdaki bir kumaştan üretimi yapılan bir stor perde çeşitleri, özellikle tozsuz alanlarda kullanılması gerekmektedir. Bunun sebebi, pamuklu bu kumaşın yakınmasındaki sıkıntılardır.
Polyester
Apreli yapıda bulunan polyester tipi kumaş, kaliteli denilebilecek perde kumaşları arasında yer almaktadır. Oldukça dayanıklıdır ve temizliği de oldukça basittir. Ömrü ise yaklaşık olarak üç ila beş yıl arasıdır.
Keten
Stor tipi perde kumaşları içinde, en dayanıksız yapıya sahip olanı ketendir denilebilir. Bunun sebebi, ketenin güneşten gelen ışınlara karşı oldukça dayanıksız olmasından kaynaklanmaktadır.
​​​​​Şantuk
Polyester gibi oldukça dayanıklı bir stor tipi perde kumaşı olan şantuk kumaşı, uzun senelere varıncaya dek kullanıla bilmektedir. Fakat bunun yanı sıra şantuk kumaş, güneş ışınlarının kendisine verdiği etki ile iyice kemikleşmektedir. Bu muhtemel durum bazen kumaşın oldukça basit durmasına sebep olabilir.
Stor Perdeleri Temizleme Yöntemleri
Stor tipi perdeler içerisinde bulunan apre isimli varlık sayesinde kolay şekilde kir, toz veya leke tutmamaktadır. Bu sebepledir ki temizliği oldukça kolaydır. Stor tipi perdelerin temizliğinde birçok yöntem vardır. Bunlardan bir tanesi perdenin hafta bir kez olmak üzere nemli bir bez yardımıyla silinmedir. Diğer bir temizlik yöntemi ise de perdenin yerinden sökülerek temizlik işlemine tabi tutulmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder