5 Haziran 2018 Salı

Stor Perde Nedir? Temizliği Nasıl Yapılır?

Stor Perde Nedir? Temizliği Nasıl Yapılır?


Fon perdelerin kumaşından farklı olarak üretilmektedir. Ham olan kumaşa özel apre uygulanarak, üstteki boruya sorunsuz olarak sarılabilecek hale getirilmesiyle oluşmaktadır. Bu tür kumaşlar farklı ipliklerle, farklı inceliklerle, farklı apre uygulamaları ile çeşitlilik göstermektedir. Ölçüye göre kesilmiş stor kumaş üsteki aliminyum boru, onu döndürecek mekanizmaya bağlıdır.
Mekanizma hareket ettirilerek boru döner ve perde aşağıya veya yukarıya doğru şekilde hareket ederek içeri ışık alınmasını veya içeriye giren ışığı engeller. Zincirli, yavaş yaylı ve uzaktan kumandalı mekanizma çeşitleri vardır. Bu perdeler ham kumaştan yapılmamış olup, kırılganlığı, sertleşmeyi, alev almasını engelleyici ham madde özellikleri de eklenmiştir. Perde içerisinde bulunan mekanizma perdenin bozulmasını ve perdenin sağa ve sola doğru kaymasını engellemek için rulo şeklinde yapılmıştır.
Rahat Temizlik Sağlar
Kalem, çay veya kahve gibi lekeler olmadığı sürece stor perde kolay kolay kirlenmez. Sık kullanılmayan perdenin tozunu süpürge makinasıyla ayarı en düşükteyken alınabilmektedir. Stor perde temizliği için kasalı kısmı sabit kalacak şekilde yanlardaki kilit mekanizmasını açarak kolayca perde alınır. Perdeyi uygun yere sererek yumuşak bir fırça yardımıyla arap sabunu kullanılarak yıkanılır.
Yıkanan perde yavaş bir şekilde rulo haline getirilerek dik vaziyette suyunun süzülmesi beklenilir. Daha sonra suyu süzülen perde sökülen şekilde tekrar Perdenin pamuk oranına bağlı olarak, hafif mutfak deterjanıyla gıda lekeleri silinebilmektedir. Temizliği kolay olan bu perdeler istenildiği takdirde kuru temizlemeye verilmesinde bir sakınca yoktur.
Kolay Kurulum Rahatlığı
Stor perdelerin uygulamaları tavana, duvara ya da doğrama üzerine montajı yapılır. Montaj yapılacak zemin çok önemlidir. Eğer zemin alçı ise, kesinlikle sac profil veya benzeri malzemeler alçının iç kısmına yapılmalıdır. Kolay montaj kolaylığı sağlayan stor perde usta gerektirmeden kişi kolay bir şekilde kendi evine perdeyi montaj yapabilmektedir.
Her Eve Uyum Sağlar
Hem kullanım açısından hem de işlevsel anlamda sağladığı faydasından dolayı birçok kişinin tercih ettiği perde çeşitlerindendir. Desen ve renk bakımından çok çeşitli olması nedeniyle her eve kolaylıkla uyum sağlar. İstenilen ebat ve boylarda bulunabilmektedir. Bu tür perdeler hem sağlamlığı hem de kir tutmaz özelliğiyle çok tercih edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder