10 Ekim 2017 Salı

Zebra Perde Çeşitleri Ve Özellikleri

Zebra Perde Çeşitleri Ve Özellikleri 

Stor perde grubunda yer alan ve görünümü itibari ile zebra adını alan zebra perde modelleri, çizgili mekanik perde sistemlerinden oluşmaktadır. Hem gece hem de gündüz rahatlıkla kullanılabilen bu perdeler Son dönemlerin en çok tercih edilen perde modelleri arasında birinci sıradadır. Gerek evlerde gerek işyerlerinde, gerekse de ofislerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Sık dokunmuş kumaş ile aralıklı şeritler halinden dizilmesinden meydana gelmektedir.
Zebra Perdenin Özellikleri Ve Çeşitleri
Bu perde çeşitlerinin de her rengi mevcuttur. Motorlu ve manuel sistem şeklinde çalışmaktadır. Manuel sistemli olanları zincirli olanlarıdır ve zincir mekanizmasıyla 2 katlı olan modellerde zincir yarıya kadar çekildiğinde dışarıyı görebilecek şekilde açıklık bırakmaktadır. Zinciri tam çekildiği zaman ise dışarıyı göstermeyecek şekilde kapanır. Motorlu zebra perde sistemi de aynı şekilde çalışmaktadır. Motorlu sistemli olanları uzaktan kumandalı ve butonlu şekilde çalışır.
Perdeler Nerelerde Kullanılır?
Çoğunlukla kafe, ofis, otel iş yeri vs. gibi mekânlarda kullanılan bu perdeler zamanla evlerde de kendisine yer bulmayı başarmıştır. Yaşadığınız her evin alanında kullanabilir özelliği olsa da, yatak odası ya da mutfakta kullanılması kullanıldığı perde kumaşına göre değişiklik gösteriyor. Temizliği diğer perdelere göre biraz daha uğraştırıcı olduğu için çok iyi havalandırılsa bile mutfakta kullanıldığında diğer alanlara nazaran daha çabuk ve çok kirlenmektedir. Bu sebepten dolayı mutfak kullanımı için silinerek temizlenebilen özellikteki kumaşlardan üretilen zebra perde modelleri tercih edilmelidir. Mahremiyet yönünden sorun teşkil edebileceği için yatak odasına şeffaf olmayan bir model seçilmesi gerekir.
Bu Perdelerin Avantajları Nelerdir?
Kaliteli malzemeden yapıldıkları için ısı yalıtımına da çok büyük etkisi vardır. Özellikle modern kavram dekorasyonlarının en önemli tamamlayıcısıdır. Malzemesi ile doğru orantılı olduğundan dolayı kullanıldığı pencerelerde güneşliğe gereksinim duyurmaz. Günümüzde bu perde modellerinin binlerce farklı desen ve rengini bulabilirsiniz. Hem güneşlik hem de tül perde görevini yapan bu modeller oldukça pratik ve kullanışlıdır. Şerit şeklinde olduğundan dolayı ortamın ışığını ideal ayarlar. Geniş renk yelpazesine sahip olduğu için, kullanıldığı alanlarda oldukça şık ve modern durmaktadır. Toz emmeyen özel iplikten üretildiğinden dolayı çok çabuk kirlenmezler ve sürekli hareketli olduklarından dolayı da üzerinde toz barındırmazlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder