4 Ekim 2017 Çarşamba

Zebra Perde Nedir, Nasıl Çalışır?


Zebra Perde Nedir, Nasıl Çalışır?

Stor perde grubunda bulunan ve zebra desenine sahip olan perde çeşitlerine zebra perde denilmektedir. Bu perdeler gerek gündüz olsun, gerekse de gece olsun her zaman ev iş ya da ofislerde olmak üzere her alanda güvenle kullanılabilen ve bulunduğu ortama şıklık ve zarafet katan modellerdir. Üretim ve görünüm yönünden; baskılı, bambu, jakarlı, mutfak, lüks, piliseli, karartma, simli, çocuk odası olmak üzere kullanım alanlarına göre farklı gruplara ayrılmaktadır. Stor perdelerden sonra üretilmeye başlanmıştır. Bu perde çeşidinin üretilmesinin amacı stor perdelerin içeriye ışığı alabilmek amacıyla devamlı yukarı çekilme işlemini sonlandırmak ve bulunduğu ortama az da olsa tül perde görünümünü katmaktır. Perdenin çift katını bir kısmı tül, bir kısmı ise kumaş olarak üretilmiştir.

Perdeler Nasıl Kullanılır?

Zebra perdemodelleri spor perdelere göre daha çok seçenekli olarak üretilen, tül perde özelliği ile de çok şık duran ve çift katlı kumaştan yapılan perde alternatiflerdir. Pekâlâ, bu perdele de stor perde gibi mi kullanılmaktadır, yoksa farklı mekanizmaya mı sahiptir.

Zebra perdelerin çalışma mekanizması tıpkı, stor perdeler gibidir. Ancak iki katlı olduğundan dolayı perdenin arka katı monte edildiği çıtaya bağlı olarak çalışmaktadır. Stor perdeleri tek kat şeklinde aşağı inip yukarı kalkarken, bu perdeler ise her iki katı da yukarı doğru çalışmaktadır. Dolayısı ile perdeyi isteyen perdenin tamamını açarak isteyen de yarısını açarak kullanabilirler. Bu perdelerin en çok tercih edildiği alanlar mutfaktır. Ancak salon ve diğer odalara da kullanımı uygundur.

Bu Perdeler Nasıl Temizlenir?

Zebra perdeler kullanıldığı alanlara göre her altı ayda bir ya da yılda bir defa yıkanmalıdır. Yıkanmak için sökülen perdelerin yıkama işlemine geçmeden öne mekanizmaları ile yerlerinden sökülmesi gerekiyor. Stor perdelerde mekanizma yerinde bırakılırken, zebra perdenin mekanizması ile sökülmesinin nedeni, iki kattan oluşması ve alt katının da çıtaya bağlı olmasıdır. Çıtaları ile beraber sökülen bu perdeler yıkanarak yerlerine temiz bir şekilde monte edilirler. Perdelerinizi hasar görmemesi için perde yıkama fabrikalarına yıkatılması daha garantili olacaktır. Çünkü onlar evlere gelerek, perdeleri bizzat kendileri sökerler ve yıkama sonrasında yeniden olduğu gibi monte ederler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder