16 Nisan 2018 Pazartesi

Hangi Perde Nereye Kullanılır?

Hangi Perde Nereye Kullanılır?


Tül perdelerin yerini alan yeni tasarım perde modelleri ile birlikte az da olsa kararsızlık sorunları başladı. Nereye hangi model tercih edilecek? Hangi renkler kullanılmalı? gibi birçok soru akıllarda oluşmaya başladı. Bu soruna mümkün olduğu kadar çözüm bulmaya çalıştık. Tül perdeler evlerin her odalarında tercih edilirken, iş yerlerinde alüminyum gibi bir malzemeden yapılan stor perde modellerine benzeyen beyaz perdeler kullanılmaktaydı. Her alanda gelişen tasarımlar ile birlikte perde modellerinin de tasarımları çok büyük değişimler geçirdi. Bu nedenle seçim yapmak çok zor olabiliyor.
Tül perdelerde olduğu gibi duvardan duvara olan geniş perdeler kullanılmıyor. Cam ölçülerinde daha az yer kaplayan şık bir görüntü tercih ediliyor. İş yerlerinde ve yatak odalarında zebra perde tercih ediliyor. Zebra perde modellerinde 3 işlem uygulandığı için bu alanlarda daha kullanışlı oluyor. Renk seçimi olarak genellemeye bakıldığında, tabanı beyaz ve krem renklerinden yana kullanılırken üzerine canlılık katan renkli desenli modeller tercih ediliyor.
Yeni Tasarım Perdeler Nasıl Kullanılır?
Yeni tasarım stor perde çeşitleri için korniş gerekmemektedir. Tahta, demir ve plastik gibi malzemelerden hazırlanan ve son derece dekoratif duran borular üzerine montalaması yapılmaktadır. Bu borulara perdeler özel bir düzenek ile takılır. Sağ ve sol köşelerinden sarkan ipler ile açma kapama işlemi yapılmaktadır. Takılması ve çıkarılması da temizliği kadar pratiktir. Genel olarak toz tutmayan kumaşlardan üretilmektedirler.
Nasıl temizlenir?
Tül perdeler gibi çamaşır makinasında yıkanmayan stor perde modellerinde temizlik işlemi çok kolaydır. Fakat perdelerinizin uzun ömürlü olabilmesi için kaliteli kumaşlardan yana tercihler yapılmalıdır. Kumaş yapıları daha sert olan yeni nesil perdelerin takma ve çıkarma işlemi dikkat ister. Kat izi yapmaması için rulo halinde takılıp çıkarılması gerekmektedir. Çıkarılan perde temiz bir yüzeye serildikten sonra ilk önce tozu alınmalıdır.
Toz alımı yapılmaz ise tozlar perde kumaşında kalıcı lekelere neden olacaktır. Bu işlemden sonra da nemli bir bez ile kimyasal içeriği olmayan temizlik ürünleri ile sert olmayan darbeler ile temizlik işlemi tamamlanır. Kullanımıyla olduğu kadar temizlik kolaylığı için de en çok tercih edilen perde modellerini sizlerde evleriniz için tercih edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder