29 Nisan 2018 Pazar

Stor Perde Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Stor Perde Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Stor perde
bir mekanizma ile kullanım kolaylığı sağlayan özelliktedir. Zincirli denebilecek bir iple perdenin açılması sağlanır. Bu ipin çekilmesi ile perde yukarıda bulunan sarmal bir boruya sarılarak kapanır ve tersine şekilde açılır.
Bu Perdelerin Özellikleri
Stor perde özel bir kumaşla yapılır. Bu kumaş için polyester tercih edilmektedir. Ancak bunun yanı sıra pamuk veya keten de kullanılabilir. Bu perdeler uzun ömürlüdür ve temizlemesi kolay ürünlerdir. İçerisinde boyacılıkta kullanılan apre isimli bir malzeme bulunur. Bu sayede perdenin hem sarmal yapısı kolaylaşır hem de perde leke tutmaz fakat temizlenmek istendiği vakit yerinden sökülmeden ıslak bir bezle silmek yeterli olacaktır. Perdenin makinede yıkanması katlanabilir yapısına ve özelliğine zara vereceği için bu yöntem kullanışlı değildir. Ancak çok kirlendiği düşünüyorsa polyester yapıda olan güneşlik perdeleri yıkanabilir.
Perdelerin Çeşitleri ve Fiyatları
Stor perde çeşitleri piyasada oldukça fazla renkte ve çeşitte bulunmaktadır. Bu nedenle dekorasyon uyumu açısından bu perdeyi tercih etmek isteyenler fazla zorluk yaşamamaktadır. Örneğin pliseli perde çeşitleri ofis ortamlarına uyum sağlayan aynı zamanda her bütçeye uyan türdedir. Bu türler kalın ve ince olmak üzere iki farklı renkte yatay çizgilerle yukarı doğru sıralanır. Bu desenler bazen arkalı önlü olarak hazırlanır ve yukarı çektikçe birbirini kapatıp güneşi önler. Bazılarında çocuk kilidi bulunan bu perdeler 15 TL'den başlar. Ayrıca perdenin genişliğine ve kalitesine göre fiyatı değişmektedir. Bunun yanı sıra düz bu perdeler tek renk seçeneği ile karşımıza çıkmaktadır. Bu renk seçeneği kullanıcı inisiyatifine kalmış olmakla birlikte perdelerin alt kısımları genellikle kıvrımlı desenle süslenir. Bu tarz perdeler her bütçeye uygun olarak bulunabilmektedir.
Stor perde fiyatları 15 TL ile 75 TL arasında değişirken bu perdelerin piyasada daha yüksek fiyata bulunanları da mevcuttur. Tül olan perdeler ise güneş geçirme özelliğine sahiptir. Bu perdelerin bir kısmı düz perdeler gibi iken aşağı kısımları tül şeklinde olabilir. Aynı zamanda perdenin tül kısımları desen seçeneği sunmaktadır. Bu perdelerde fazla renk seçeneği bulunmaz. Perdenin fiyat aralığı ise 20 TL'den başlamakta ve genişliği ve uzunluğuna göre değişiklik göstermektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder