10 Nisan 2018 Salı

Zebra Perdeler İle Evinizi Güzelleştirin

Zebra Perdeler İle Evinizi Güzelleştirin


Günümüzde birçok evin odalarında kullanılmaya başlanan zebra perde modelleri kullanışlı yapısı ve basit mekanizması ile dikkat çekiyor. Bu perde çeşidi adından da anlaşılacağı üzere görünüş itibarıyla zebraların üzerindekine benzeyen çizgili bir yapıya sahiptir. Özel bir kumaş kullanılarak tasarlanan bu perdeler dekorasyon açısından da oldukça güzel bir görünüme sahiptir.
Özellikleri
Bu perde çeşidi yan kısımlarda yer alan silindir mekanizması sayesinde kolayca açılıp kapanabilir. Stor perdelerin aksine bu perde tamamıyla yukarı kalkmaktan ziyade çizgili yapısı sayesinde ya tamamen kapatılır ya da çizgilerin arasından içeriye ışık girmesi sağlanır. Bunun yanında hem tül hem de perde olarak işlev gören bu zebra perde evde kumaş kalabalığı yapmaz.
Faydaları
Bu perde çeşidi çok kullanışlı yapısından ötürü ev hanımları için büyük kolaylık sağlar. Özellikle yıkama konusunda oldukça basit bir işlem uygulanarak temizlenebilir. İsteyenler kumaşı çıkarıp gönül rahatlığıyla makineye atabilir, isteyen de sadece nemli bir bez yardımıyla perdeyi silerek temiz bir hale getirebilir. Temizlik konusunda sağladığı bu kolaylıktan ötürü birçok hanım için bu perdeler faydalı bir üründür.
Etkileri
Çeşitli renk ve desen seçenekleriyle ev hanımlarının beğenisine sunulan bu perdeler evin havasını tamamen değiştirme konusunda oldukça etkili bir rol oynar. Modern görünümü sayesinde odayı daha hoş bir hale getirerek tül ve güneşlikten oluşan ve çok fazla yer kaplayan perdelerin aksine küçük yapısıyla eve ferahlık getirir. Birçok evde kullanılan bu perde, artık dekor amaçlı olarak da çoğu ev hanımı tarafından tercih ediliyor.
Avantajları
Özellikle mutfakta kullanıldığında büyük bir avantaj yaratan zebra perde diğer perdelere göre daha farklı bir kumaş ile üretilmiştir. Bu da ona daha az kirlenme; kokuyu, nemi, rutubeti üzerinde daha az toplama avantajı sağlar. Özellikle mutfakta sürekli yemek piştiği için nem veya koku tarzı dış etmenler çoktur. Bu yüzden perdelerin kirlenmesi çok kolaydır. Ancak bu perde çeşidi kaliteli ve özel kumaşı sayesinde tüm kirleri önler.
Kullanım Alanları
Mutfakta daha çok fonksiyonel anlamda kullanılsa da evin diğer tüm odalarında kullanıma uygundur. Özellikle oturma odası, yatak odası, çocuk odası gibi yerlerde dekorasyon amaçlı kullanılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder